Untitled
17 okt 2013
week 98: 10 t/m 16 oktober

Op 10 oktober was Mark jarig. ’s Morgens op bed ging Bas Mark feliciteren: ik zei “hieperdepiep” en Bas deed met een grote lach op zijn gezicht zijn armpjes omhoog en riep “hoera”! Ik ben met Bas en Laura naar de winkel gewandeld. Op de terugweg heeft Bas weer een heel stuk zelf gelopen. Hij heeft een tijdje staan kijken naar 3 jongens op het speelveldje die verstoppertje aan het doen waren. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars zijn ’s avonds op bezoek geweest. Bas, Esther en Lars hebben fijn, maar vooral ook erg druk gespeeld.
We zijn op 11 oktober bij oma Van Aerle geweest; opa en oma zijn vandaag teruggekomen van vakantie. Tante Maartje en Eline waren er ook. Ook hebben we boodschappen gedaan in het centrum.
Op 12 oktober ben ik ‘s morgens met Bas boodschappen gaan doen terwijl Mark en opa Van Mierlo in de tuin aan het werken waren. Bas werd goed verwend: bij de Action heeft hij een ballon gekregen, bij de bakker een broodje en bij de Albert Heijn en de Jumbo een spekje. ’s Middags vierde Mark zijn verjaardag voor de familie en ’s avonds voor de vrienden. Toen Bas wakker werd, is hij nog even beneden geweest. Alleen Kim, Jeroen en Leon waren er nog. Bas zei niet veel, totdat we het boek “de eend op de pot” pakten.
Het was slecht weer op 13 oktober. We zijn dan ook niet buiten geweest en Bas heeft zelfs de hele dag lekker in zijn pyjamajas rondgewandeld.
Op 14 oktober heeft Bas ’s morgens met oma Van Aerle gespeeld, die op kwam passen toen ik naar de mondhygiëniste moest. Later kwamen ook tante Maartje en Eline en heeft Bas met Eline gespeeld. ’s Middags zijn we naar de winkel gewandeld en heeft Bas weer een stuk zelf gelopen.
We zijn op 15 oktober naar de bibliotheek geweest. Bas heeft zijn puzzel en boeken (ook “de eend op de pot”) ingeleverd en 2 nieuwe boeken en een puzzel uitgekozen. We zijn daarna bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, samen met tante Willeke, tante Maartje en Eline.
Op 16 oktober zijn we naar de winkel gewandeld. Ook vandaag heeft Bas weer een heel stuk zelf gelopen. Hij ging per ongeluk in een plas water staan, keek een beetje geschrokken naar beneden, maar vond het toch wel leuk, want hij is daarna nog heel vaak op en neer door die plas gerend. Thuis heb ik zijn natte broek, sokken en schoenen geruild voor zijn pyjamabroek en sloffen en heeft hij fijn gespeeld.
Omdat Bas altijd zegt dat hij moet poepen (plassen noemt hij ook poepen), hebben we een potje in de kamer gezet. Ik vind het nog te vroeg om Bas al zindelijk te maken (en dat is ook niet handig omdat we bijna op vakantie gaan en is de tijd voor de vakantie te kort om hem zindelijk te krijgen), maar dan kan hij in ieder geval alvast aan het potje wennen.
Bas vindt het erg leuk om zelf te lopen als we naar de winkel zijn geweest. Het is een heel stuk wat hij wandelt. We gaan dan altijd even naar de paardjes kijken en Bas is druk in de weer met alle stokjes, eikels en blaadjes die hij vindt. Het liefst neemt hij alles mee naar huis, waar hij een bakje heeft waar hij zijn “schatten” in bewaard. Ook gebruikt hij de pot om stokjes en blaadjes in te bewaren ;-). Soms gaan we ook naar het speelveldje. Als er een fietser aankomt of als we een straat moeten oversteken, komt hij netjes naar mij toe en geeft me een hand, maar op het speelveldje wil hij nog wel eens niet luisteren en gaat er op een drafje vandoor.
Als Laura gedronken heeft, loop ik altijd even met haar op de arm rond. Dan moeten we Bas “pakken”. Bas heeft dan de grootste lol als hij rondjes om de salon- en eettafel rent en ik achter hem aan loop. Hij zegt altijd al “Bas pakken” en “mama uit” als Laura nog aan het drinken is. Als ik dan zegt dat Laura nog niet klaar is, aait hij Laura over haar bol en zegt “Laura noeg” en “boertje laten”.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative